Д-р Георги Ганчев: За голямо наше учудване АК отхвърли искането ни

Родната баскетболна общественост е запозната с решението на ДАС да наложи наказание на нашият клуб от 3300 лв и два домакински мача без публика за нарушения по време и след мача ни с БК Черноморец Бургас.

Наказанието е наложено след жалба пусната от Черноморец, подкрепена със старателно подбран видеоматериал и доклад от дежурният делегат на мача, който подробно описва обстановката на терена след завършване на срещата и посочва непристойно, според него поведение на хора от публиката.

Според дисциплинарно административните правила на НБЛ нашият клуб има право на обжалване на това наказание пред арбитражна комисия в срок до седем дни от излизането на решението на ДАС, като за това наше намерение писмено сме информирали въпросната комисия.
За наше голямо учудване АК отхвърли като неоснователно искането ни за отлагане на наказанието до разглеждане на нашата жалба.

Това ни кара да мислим, че тази комисия предварително, без да изслуша нашите аргументи е решила, че няма да променя решението на ДАС или още по- лошо решили са че конкретно на мача с Левски, БК Черно Море трябва да бъде без публика.
Имайки примера от миналото първенство, когато плейофите бяха прекъснати до излизане на решението на АК, сегашното им действие да не стопират наказанието до разглеждане на жалбата ни буди много въпроси.

БК Черно Море Тича категорично се обявява против насилието, опитите за саморазправа, физическият и вербален тормоз в баскетболните зали. Ние като сплотена общност, клуб и публика ще понесем отговорно наказанието за случилото се след мача с Бургас и ще положим всички усилия този инцидент да не се повтаря.

Баскетбола е спорт, който доставя удоволствие, учи децата ни на борбеност, доблест и спортсменство.Но този спорт не е самоцелен, той е създаден за публиката и мачовете трябва да се играят пред пълни трибуни.

Публиката във Варна е доказала своята любов и безрезервна подкрепа към отбора, своята компетентност и не трябва да бъде лишавана от възможността да бъде част от магията наречена баскетбол.