Черно море Тича се прицели в средата на класирането

Черно море Тича започна днес подготовка за новия сезон в НБЛ. В състав от 12 играчи старши треньорът Галин Стоянов-Патрикпроведе първата тренировка, на която присъстваше и новият изпълнителен директор Саша Топчов, както и президентът на клуба д-р Георги Ганчев.

Ето какво каза първо пред „Народен спорт“ наставникът на тима Стоянов: „Започва един сезон, който се надявам да бъде много по-различен от предишния и доста по-успешен. Това, което сме мислили, е да надградим във всяко едно отношение. Играчите от миналия сезон знаят за какво трябва да се борят. Официално нов играч е Николай Георгиев, а в момента с нас тренират и няколко момчета, които нямат договор. Ще опитаме до средата на септември да сме окомплектовали боеспособен състав. Без да обещавам кой знае какво, намерението на клуба е той да бъде конкурентоспособен и да се бори за 5-6 място в класирането. Надявам се не звучи гръмко, но човек трябва да си поставя високи цели.

Подготовката ще протече на местна почва до средата на септември. След това на 17 ще имаме контрола с Черноморец, след това имаме турнир в Плевен и още няколко срещи до началото на редовния сезон. Започваме подготовка с 12 играчи, до последно ще опитаме да няма чуждестранни, но спецификата на българския пазар е такава, че няколко момчета на конкретни позиции излязоха в чужбина, а тези, които останаха, са ухажвани от отбори с много сериозни бюджети и ние трудно можем да се борим с това наддаване. Ако в някакъв момент се наложи, може да прибегнем до привличане на чуждестранни играчи, за да подсилим състава.

Относно Симеон Илиев, той тренира с нас, но все още нямаме договорка. Ще видим накъде ще протекат нашите коментари и преговори. Това, което знам, е че той има желание, ние имаме желание, но към днешна дата няма нищо официално.“