Божидар Аврамов : “Щастлив съм, че зарадвахме публиката с тази победа”

Божидар Аврамов направи повторно завръщане за родния си Черно море Тича. Един от най-добрите ни баскетболисти последните 15 години приключи договора си в Румъния, след взаимно споразумение с Питещ.

“Щастлив съм, че отново съм тук. Отборът е сплотен, момчетата мислят и играят за другите и никой не гледа да играе за собствената си статистика.”

Божидар Аврамов пристигна във Варна преди десетина дни и започна да тренира с варненци, а петък следобяд бе картотекиран, за да може да вземе участие в мача с Академик Бултекс 99, спечелен със 71-65.

“Супер организация. Виждам че се работи много в клуба, самият факт, че домакинстваме в Двореца е нещо, което варненци отдавна бяха забравили. Може би трябва още малко да те напълни залата, за да може да стане още по- уникална обстановката.”

“Имах нужда да си изчистя главата и ситуацията с Черно море Тича е идеален вариант за мен. Ще помагам на момчетата и на отбора, с каквото мога. Не съм тук да се правя на Майкъл Джордан. Галин Стоянов и Кирил Петров са свършили много и страхотна работа, а и момчетата работят здраво за да могат да изпълняват на 100% изискванията на треньорите.”