БК „Черно море Тича“ започва сезон 2022/23 с 14 отбора

БК „Черно море Тича“ ще е единственият клуб в страната, който ще има участници във всички възрасти в мъжкото направление на баскетбола. Варненският клуб освен мъжки представителен отбор ще играе в ББЛ А, ББЛ Б, с пълни отбори в държавните първенства при подрастващите, както и шампионата баскетбол на колички.

Утре старт дават 14 годишните момчета с треньор Красимир Димитров и кадетите, с наставник Георги Бакалов. Двубоят на момчетата срещу „Доростол“ е от 13 часа в зала „Христо Борисов“, а първия двубой на кадетите от ББЛ Б е от 14,30 часа в ИУ-Варна срещу „Спортист“ (Генерал Тошево).

В неделния ден започват шампионатите в ББЛ А и НБЛ.

През новият сезон ръководството на БК „Черно море Тича“ взе решение да участва с юношите в ББЛ А група за обиграване на отбора и водените от треньора Пламен Христов баскетболисти ще се изправят срещу шампиона на втория ешалон  „Шоутайм“. Срещата е от 14 часа в ИУ-Варна.

Най-очакваният двубой е този в Националната баскетболна лига. Дебют за състава ще направи новият наставник на тима Кирил Болшаков. Първи съперник на „моряците“ е „Ямбол“ с двубоят започва в 18 часа в зала „Христо Борисов“. Билети ще се продават от 17 часа във фен-магазина на „Черно море“.