4 поред пред варненска публика за Черно море Тича

Черно море Тича нанесе най-тежката загуба на Академик А1 София в Националната баскетболна лига през този сезон. Момчетата на Галин Стоянов и Кирил Петров победиха за 4 пореден път пред собствена публика и показаха, че въпреки създалото се финансово напрежение има потенциал във варненския баскетбол и той задължително трябва да бъде подпомогнат и развиван.

Академик А1 в първите минути успя да вземе инициативата, но за кратко. Момчетата на Георги Давидов поведоха с 9 точки в средата на първата част, но серия на домакините от 6-0 възобнови равенството. Два поредни коша на Симеон Илиев в края на частта направиха обрата и пълен. Отличните прояви на варненци продължиха до 15-2, а финалният сигнал за четвъртината дойде при 17:15.


Вторият период започна с два коша на Мартин Йорданов, но след това Черно море не вкара в продължение на четири минути и позволи на Академик да изравни до 23:23.


Варненци завършиха стабилно втората част и се оттеглиха със седем точки аванс – 38:31, а Мартин Йорданов бе отличен като за 7 минути вкара 8 точки и овладя 4 борби.


След подновяването на играта Черно море направи 9-0, за да вземе най-голямата си преднина в мача от 16 точки.

Александър Милов бе единственият, който поддържаше Академик в третата част, но варненци поддържаха стабилния си аванс и в началото на последния период го направиха цели 19 точки – недостижимо за гостите.


Разликата стигна и до 21 точки, а времето си минаваше, без да се вижда как опитният състав на домакините ще изпусне своето. С размяна на кошове, накрая пак нещата останаха в такава дистанция за крайното 85:64.

Джими Гавин бе най-резултатен със 17 точки, Мартин Стефанов добави 16 (4 тройки), а по 12 реализираха Симеон Илиев, Коча Йовович и Мартин Йорданов.

Йорданов замени успешно напусналия още в първата част с болки Николай Георгиев. След два месеца в игра за Черно море се завърна и Кристиян Кръстев.

За Академик Милов завърши с 23, 10 добави Николай Грозев. Гостите направиха 25 грешки, а от тях противникът им реализира 35 точки.

На 13.12 варненци имат изключително тежко гостуване на Левски Лукойл. Също толкова труден е и следващият противник на Академик А1 София – гостуване на Балкан Ботевград на 14.12.

Източник : www.bgbasket.com