Черно море тича стартира с убедителна победа в НБЛ

Черно море Тича стартира с убедителна победа в Националната баскетболна лига (НБЛ). Пред собствена публика в мач от първия кръг на надпреварата момчетата на треньора Кирил Болшаков победиха със 107:87 тима на Ямбол при официалния дебют на наставника. Варненският тим взе инициативата от началото на мача и не я изпуснаха до края. С много хъс и желание Черно море Тича започна да трупа преднина, която на момента в срещата надхвърляше 20 точки. Домакините спечелиха убедително първите две части, загубиха третата, но взеха отново последната и заслужено взеха двубоя.

За победителите с 26 точки, 9 борби и 3 блока завърши Айвърил Угба. Капитанът Мартин Коцев вкара 20 точки, взе 9 борби и даде 9 асистенции. С двуцифрен брой точки за Черно море Тича завършиха Венелин Христов 16 т. и Иван Спиров – 15 т.

„Благодаря, радвам се на тази победа – заяви след срещата Бошаков. – Трябва да отбележа три момента в тази среща. Първо – самораздаването на играчите беше много високо. Момчетата бяха подготвени и те показаха характер. Второ – в състава на нашия съперник определено има проблеми, съставът им не беше напълно цял, не знам каква е причината, но това също ни помогна донякъде да спечелим. Трето – на нас ни провървя днес, но продължаваме да работим в същия дух.”

СТАТИСТИКА