Черно море Тича – Спартак Плевен , Галин Стоянов

“Някой от нещата, които бяхме предвидили като защита се получиха, за сметка на други. На ниския пост Маринчешки преподаваше, за пореден път в нашето първенство. Имахме няколко идеи да помагаме, обаче така че и Тошко Тодоров, и Денислав Вутев бяха с някакъв вид контузии, което наложи Константин Коев за играе една идея повече – една идея повече е 39 минути и 27 секунди. И много трудно се получава да помага човек, който пази един много добър стрелец. Другото което бяхме си поставили като цел е да ограничим някой от техните точконосители. Отборът на Спартак Плевен има доста сериозни вкарвачи и няколко мача подред показва това, независимо срещу кой отбор се изправят. Успяхме да ограничим Мартин Маринов – 6 т., Константин Коев – 8 т., Николай Титков – 8 т. – все хора, които могат да вкарат 20 точки за едно полувреме. От друга страна Ники Маринов, за когото аз продължавам да твърдя е пример за подражание, завърши срещата с 23 точки, 7 асистенции и 6 борби, един уникален мотор на отбора. Двамата с Маринчешки ни създадоха огромни проблеми тази вечер. Но не целия отбор ни създаде проблеми, защото ако стане така, започват да вкарват по 110 точки и няма голям шанс да ги биеш. 
От наша страна искам да отлича Симеон Илиев, който успя да превъзмогне себе си. Снощи получи сериозен проблем с кръста и днес не бях сигурен дали ще може да играе. Той днес не само игра, но и игра много силно, особено накрая, с няколко много силни отигравания и въпреки “само” 16 точки, има коефициент 27, заради 11 му борби и много високия му процент от стрелба. Джими Гавин с 26 точки и 10 асистенции – имайте предвид, че това момче е отговорно за 46 точки на отбора от общо 88, което е страхотно. Нашата идея, да играем с Джими и Коча в подкошието, срещу техните по-ниски състезатели на позиция 1 и 2 свърши доста работа, получиха се доста проблеми за техния отбор в защита, използвахме доста от miss-match, които се получиха. Ники Георгиев отново с ключови изяви накрая, както и Веско Георгиев. Гордея се с момчетата, които във важни моменти бяха с главите си, а не само емоционално със сърцата си, добре е акъла да е първи, сърцето да е второ. Изпълниха на 60-70 % от указанията, но имаме сериозни резерви в агресията и енергията си, особено в тренировките. Едно от важните неща, които искам и държа от младите играчи е, че младия човек трябва да е енергичен. Това означава, че когато си енергичен, трябва да си енергичен 24 часа в денонощието, а на тренировка трябва да си на 100 %.
Вчера имаше една много интересна публикация във фейсбук – “Играчът иска треньора да му даде шанс, треньорът иска играча да заслужи шанса”. Тази година съм казал на младите момчета – на тренировка те ще си заслужат шанса, затова ако не ги виждате на терени, то си има обяснение, ако ги виждате – също си има, те са си го заслужили, а колко време ще останат на терена зависи само и единствено от тях. От тяхното мислене, от техните действия, от тяхното поведение на игрището. Така ще бъде оттук за вбъдеще, да няма излишни въпроси и чудения. Играчите, които се раздават на 100 % ще получават и игрови минути, и ще стоят на игрището.”

Would you throw your dreams?