Черно море Тича започна с победа в контрола с БК Черноморец

Баскетболен клуб “Черно море Тича” изигра първата си контрола за сезон 2019-2020. Варненци посрещнаха отбора на БК “Черноморец” Бургас в зала “Христо Борисов” . Около 400 човека видяха отбор, който за поредна година ще разчита на юноши на клуба, както и новите попълнения – завърналият се от Франция Симеон Илиев и сърбинът Коча Йовович.
“Мачът се играеше точка за точка до четвъртата част. Тогава момчетата на Галин Стоянов – Патрик показаха характер и увеличиха разликата, като крайния резултат е 79-65. Точките за Черно море Тича бяха разпределени по равно между състезателите, като трима от отбора завършиха с 10 и повече – Мишо Молдов с 12 точки, Кристиян Кръстев – 11 и Симеон Илиев – 10 точки. За бургазлии с 13 се отчете Робърт Георгиев.
“Много съм доволен от защитата, която показахме. Имахме различни проблеми в подготовката, като брой играчи, но днес повечето от момчетата показаха доста мъдрост в агресията си, защото много често когато си агресивен просто не можеш да се контролираш. Етапът на който се намираме е доста напреднал. Очакваме да се подсилим, просто е въпрос на време. Но на този етап съм много доволен от показаното, момчетата показаха себе раздаване, играхме на скорост. Започнахме припряно, не ни спореше при стрелбата от далечно разстояние. В последствие напрежението, което бяхме сами си вкарали спадна и започнахме да играем нашата игра. Изключително, изключително съм доволен от момчетата, които влязоха от пейката. В мач, който вкарваме 79 точки, резервите ни отбелязаха 44.” заяви старши-треньора Галин Стоянов – Патрик.
“Очакваме да се подсилим с играч на позиция 2-3, имаме нужда от човек, който може да вкарва 15-17, защо не и 20 точки на мач и да може да създаде една идея повече ситуации по периферията. В момента използвам доста често играчи на непривични за тях позиции. Те показват страхотно израстване, много добра игра, но в крайна сметка някой на друга, не своя позиция може да е много добър, но само спрямо себе си.
Коча искаше да покаже и той много неща от себе си днес. Единственото, което мога да кажа за него е, че той играе много агресивна защита и променя играта на противниковия отбор. Започна силно и агресивно, в последствие се измори, което е нормално при отсъствието на Пламен на позиция 1. Играч който ще пази агресивно, ще създава положения за съотборниците си, ще води темпото на отбора, но не е играч, който ще вкарва по 20 точки на мач. Въпреки че е сърбин, той с поведението си е като българин от отбора – иска с добрата си игра иска да помогне на този отбор и този клуб да успее.”