Тройка със сирената попари осъкатен Черно море Тича

Черно море Тича и Рилски спортист изнесоха драматичен дуел във Варна, завършил с победа на самоковци с 96:93 като част от 14 кръг в НБЛ.  

Още в четвъртата минута на мача Галин Стоянов отстана без пореден висок човек, след като във вчерашния ден Симеон Илиев и Мартин Стефанов се контузиха. При контра атака за Рилски спортист, Ксавиер Джонсън удари с лакът Мартин Йорданов и го прати на земята. Йорданов бе изпратен в спешния център за допълнителни изследвания и съмнения за счупвания в областта на носа. 
Въпреки липсата на високи, първото полувреме бе за варненци, които оказаха сериозна съпротива на своя съперник и чрез Коча Йовович, Джеймс Гавин и Веселин Георгиев излязоха напред с 46:43.

След паузата самоковци отговориха и чрез Игор Кесар и Екзейвиър Джонсън обърнаха до 67:71. Черно море Тича обаче продължи да се бори и отново излезе напред с кош на Цветомир Куртев за 86:85. В следващите 2 минути и половина драмата беше пълна и след няколко изравнявания на резултата Йордан Бозов отново показа класа и прати радостта в лагера на Рилски с тройка за 96:93.  

Екзейвиър Джонсън завърши с 25 точки за победителите. Игор Кесар добави 19 и 11 борби. Златин Георгиев реализира 15 точки плюс 9 асистенции. Тихомир Желев и Йордан Бозов отбелязаха съответно по 14 и 12.  
Джеймс Гавин бе над всички за Черно море Тича с 29 точки. Веселин Георгиев се разписа с 21. Коча Йовович и Николай Георгиев останаха съответно с по 20 и 14 точки.