Победа над Ямбол и трето място в “Купа Плевен”

Черно море Тича победи отборът на Ямбол в среща за третото място в “Купа Плевен” със 107:67. Моряците показаха коренно различно поведение на терена от вчерашната среща с Пирот и явно недоволни от собствената си игра от предния мач, днес бяха силно мотивирани. Агресивността в двете фази на играта доведе от сериозната разлика в резултата.
Ето какво сподели и старши-треньора на нашия отбор след срещата :
”Ние имахме коренно различно поведение спрямо вчерашния мач, така се получи и при Ямбол. Те направиха страхотен мач вчера, докато нашият беше днес. Все пак е подготовка и тези възходи и спадове са по-приемливи в този период, но трябва да се минимизират с наближаването на сезона.
Аз съм доволен от агресията и скоростта с която играхме. Раздаването на топката и желанието на всеки един да въвлече съотборниците си в нападението окрилява всеки. Оттам идват и отворените стрелби, лесните кошове на контраатака, борбите в нападение и шансовете за повторна атака. Защитата също приличаше на това, което изискваме и се надяваме да доусъвършенстване с течение на времето. Разликата в различни моменти от мача, както и въртенето на състава от страна на Иван Чолаков ни позволи да дадем и доста минути на по-младите, които оправдаха присъствието си на игрището. След вчерашния мач бях разочарован от действията ни и духа ни, а днес съм на другия полюс. Имаме още доста работа, която сме абсолютно задължени да свършим, защото все още нищо на този свят не се случва от само себе си. Проблясъците ни трябва да се превърнат в стил на поведение и игра.”