Галин Стоянов – Патрик : “Проблемите си ги знаем, малкото ни предимство също е ясно”

“Динамичен мач, със своите положителни и отрицателни моменти за нашия отбор. Очевадно, Павлин Иванов с 23 си точки доста помогна на отбора си. В момента старозагорци са със шестима национални състезатели, като нито един друг отбор няма такъв брой, ясно е че тук класата е достатъчна. Имахме шанс, борихме се, проблемите при нас си ги знаем. Където имаме и малко предимство също е ясно. 
За съжаление Божо Аврамов последните 3 седмици e провел само няколко тренировки с нас, поради отделни специфики на първеството ни, мини-кампове на националния отбор, очаквам и някакви великденски празници. На този етап щеше да е по-добре да е повече време с нас, но това са минусите да имаш такъв класен състезател. Видяхте той как се включи в мача, невероятен Божо. Да, днес Джими беше с по-малко точки, но с 8 асистенции. 

Другото, което искам да коментирам, след толкова време е, че накрая имахме някакъв шанс да се случат нещата, поне да се опитаме да спечелим мача, няколко пъти ни се случва вече през сезона, определено стечение на обстоятелствата, повлияни от отсъждание и т.н. Аз мисля, че не беше нужно изобщо някой от отсъжданията да бъдат такива, още повече, че остават големи съмнения дали е съществувало, това което са отсъдили. Но всъщност, това което повече мен ме ядосва е, че три атаки не ни дадоха възможност да атакуваме коша на Берое. Боли ме от факта, че действията на съдиите, изглеждат така, че имат чувството на недосегаемост. Не знам какво трябва да означава това, ако е истина. Според мен така не трябва да се играе баскетбол, така не трябва да се отсъжда, да се нагнетяват страсти в залата, които ги имаше в края на мача. Нямаше абсолютно никаква нужда, ситуациите не бяха очевадни, според мен бяха доста спорни. Не знам какъв голям проблем щеше да е, ако имахме шанс. Е, нямахме такъв, не ни беше даден. 

На нас само ни остава да картотекираме двама ММА-ци. И тогава да играем баскетбол по някакви други правила. Защото явно по тези не ни се отдава, много сме груби, правим много фалове в нападение, блъскаме другите играчи в гърба и те падат по земята. 110-115 килограми хора летят като перушинки. Явно много работим във фитнеса тази година, играчите ни са изключително здрави, мислим да участваме в Arnold Classic.”