“Балкан” не остави шансове на “Черно море Тича” в Ботевград

Черно море Тича записа трета загуба в НБЛ. Шампионите от Балкан записаха победа със 101:66, която е трета за тяx.

Домакините доминираха още от началните минути и спечелиха убедително, като имаха предимство по всички показатели. Загубата бе трета за варненския тим. Дебют за „зелените“ направиха двете нови попълнения Алекс Симеонов и Кени Хол, а в игра се завърна Марко Радонич. Тъй като тимът в момента е с 13 баскетболисти, треньорският щаб реши да извади от групата Николай Вангелов. За гостите не игра Мартин Стефанов, който е с травма в глезена, а заради проблеми някои от съотборниците му бяха с ограничени минути.

Най-резултатен за успеха бе Крис Минков с 20 точки (6 тройки). Михайло Секулович се отличи с 18 точки, с 16 – Ивко Ивков, а с 11 точки и 9 асистенции – Дейшон Найт.

За Черно море Тича 24 точки вкара Джими Гавин. Коча Йовович се отчете с 12, а 10 точки и 10 борби добави Симеон Илиев.

“Имахме много кадрови проблеми през тази седмица. Реално проведохме тренировки трима на трима 6-7 човека, от които единият даже успя да се разболее. Това много ни повлия днес на защитата и на динамиката като цяло. Използвах около осем човека, но единият от тях е болен, а другият – контузен. ” коментира веднага след мача Галин Стоянов, старши-треньор на Черно море Тича. “Много е трудно в такъв формат да играеш срещу Балкан, който в момента е по-добър от всеки друг мач, който е играл – с две нови попълнения и Радонич, който се върна. Изключително високо темпо и много агресивна защита. За нас цялата седмица беше много трудна за подготовка конкретно за техния начин на игра и за съжаление днес доста голяма част от играчите физически не успяха да издържат на това високо темпо.”
Недоволен от показаното беше и Симеон Илиев, ето какво каза той, минути след мача : “Определено имахме кадрови проблеми по време на седмицата. Не успяхме да направим нормален тренировъчен процес поради липсата на здрави играчи, но това никога не може да е оправдание. Все пак излязохме днес и играхме. Загубихме с доста точки. Направихме слаб мач във всяка една фаза – и в нападение, и в защита.”

В следващия кръг баскетболистите на Галин Стоянов предстои домакинство на Ямбол на 29 октомври в зала Конгресна, Дворец на културата и спорта от 19.00 ч.